Ansøg om bolig
Overvejer du at leje en familiebolig eller en studiebolig, kan det være en god idé at sætte dig ind i de betingelser, der gælder på dette område. Her kan du få et overblik over nogle af de ting, du skal være opmærksom på.
Fælles venteliste
Boligselskabet Fruehøjgaard, Fællesbo og BoMidtvest har siden december 2002 haft en fælles venteliste for ansøgere til familieboliger og studieboliger. Det betyder, at du som ansøger kun skal skrives op ét sted for at stå på venteliste i alle tre boligselskaber. Med et simpelt klik på www.lejehuset.dk kan du søge på mere end 9.000 boliger og på den måde nemt og hurtigt få et overblik over de familieboliger, du kan skrive dig på venteliste til.
Optagelse
For at blive optaget på den fælles venteliste skal du være fyldt 15 år, og søger du familieboliger, skal du betale et opnoteringsgebyr på 400 kr - dog kun 150 kr. hvis du vælger E-tilbud. Hvis du ønsker at blive på ventelisten til familieboliger, skal du én gang om året forny din ansøgning. Det koster et ajourføringsgebyr på 400 kr. - dog kun 150 kr. ved valg af E-tilbud, som bliver opkrævet på et indbetalingskort. Du kan også vælge at tilmelde gebyret til Betalingsservice. Hvis betalingen udebliver, forudsætter vi, at du ikke ønsker at blive på ventelisten. Vi sletter din ansøgning og nulstiller din anciennitet. Skifter du adresse, mens du er registreret på ventelisten, er det nødvendigt at oplyse det til os.
Personlig ansøgning
Du skal være opmærksom på, at ansøgningen om at stå på den fælles venteliste er personlig og ikke kan overdrages til andre. Ønsker din samlever eller ægtefælle også at stå på ventelisten, skal vedkommende derfor selv lave en ansøgning. Dog kan din ægtefælle eller samlever overtage din ansøgning, hvis du dør eller kommer på plejehjem.
Den almindelige venteliste
Vi udlejer familieboliger ud fra den gældende lovgivning, hvor alle almene boligorganisationer skal have to ventelister: Den almindelige og den interne venteliste.
Den almindelige venteliste er for udefrakommende ansøgere, der ikke er beboere hos en af boligorganisationerne på den fælles venteliste. På den almindelige venteliste står også de personer, som har boet i bolig på den fælles venteliste i mindre end et år. Ansøgerne bliver placeret på ventelisten ud fra den dato, der er registreret ved opnoteringen.
Den interne venteliste
Denne venteliste bliver også kaldt for den interne oprykningsventeliste. Den er for de personer, der har en bolig og har boet minimum et år hos enten Boligselskabet Fruehøjgaard, Fællesbo, Bo Midtvest (Bemærk Dalgasparken er ikke med på den interne venteliste). For at komme på den interne venteliste skal du kontakte din boligorganisation. Din anciennitet på ventelisten bliver bestemt efter opnoteringsdatoen.
Bemærk, at du skal opsige din bolig, når du får en ny bolig tildelt på den interne venteliste.
Årligt gebyr
Skulle du en dag få lyst til at flytte i en privat bolig, betyder det ikke nødvendigvis, at du afskærer dig fra på et senere tidspunkt at vende tilbage til en almen bolig på den fælles venteliste. Ved at betale et årligt gebyr kan du blive på ventelisten, uanset om du er aktivt søgende eller ej.
Fortrinsrettigheder
Boligselskabet har flere fortrinsrettigheder, blandt andet pendlerfortrin, fortrin for skilte osv. Dette kan du læse meget mere om på www.lejehuset.dk.